Ett nytt år igen

asaDet finns flera nyårsdagar, visste ni det? Den 31 december är det vanliga nyårsafton, nästa dag är det ett nytt kalender år. Och 1:ta advent är det nytt kyrkoår. Vissa har budgetår som går från april till och med mars.

I morgon, den 27 februari 2017 är det också en nyårsafton, för då är det årsmöte i Spånga-Kista Församlings väl – Djärva Möten. Dagen efter har det nya verksamhetsåret börjat och då med ny ordförande.

Jag har varit ordförande i många år nu och större nöje kunde jag inte ha haft. En fantastisk nomineringsgrupp att leda och en underbar och välvillig styrelse att få jobba med. Likaså är detta mitt tolfte år i kyrkoråd och kyrkofullmäktige, alla som antingen 1:a vice eller 2:a vice kyrkorådsordförande. Men nu går jag vidare. Ordförandeskapet för nomineringsgruppen lämnar jag i morgon, de andra uppdragen vid årsskiftet 2017/2018.

Men varför det, har ett antal personer sagt? Det finns flera orsaker. En av dem är att det inte är bra att ha samma personer i styrande positioner för lång tid. Det behövs ”nytt blod” som man säger och grupper mår inte bra av att inte byta ledarskap efter ett tag. I kyrkovalet i september i år går också nomineringsgruppen vidare och går fram tillsammans med POSK under namnet POSK i Spånga-Kista församling. Detta gör att morgondagens årsmöte också blir det sista för den gamla nomineringsgruppen.

Men nej, detta är inte sorgligt, det är bara sunt. Nu kan nomineringsgruppen också gå vidare och utvecklas under nya ledare och på nya sätt under POSK:s paraply. Nomineringsgruppen litar på ert fortsatta stöd i den formationen. Nya bra saker kommer att hända i vår församling och nya friska krafter kommer in. Jag vill därför tacka er alla för dessa år och jag ser fram mot att se hur nomineringsgruppen utvecklas för församlingens bästa under en när framtid.

Spånga den 26 februari 2017

Åsa E. Hole

avgående ordförande