Vår kamrat Stig Dunvall har lämnat oss

Stig Dunvall

Den 18 april avled vår högt värderade styrelseledamot Stig Dunvall. Stig skulle ut och köra bil med en bekant men resan blev inte som planerat. Stig avled bara något dygn senare i sviterna efter en stor hjärnblödning. Sista gången jag träffade Stig var precis en vecka innan han avled. Som den vänliga och tjänstvilliga man han alltid var erbjöd han mig skjuts hem efter kyrkkaffet. Ingen av oss kunde väl tro att det skulle bli sista gången vi sågs.

Stig har varit ledamot och sekreterare i vår nomineringsgrupp under många år. I förra mandatperioden representerade han oss både i kyrkorådet och i kyrkofullmäktige men valde inför valet till pågående mandatperiod att stå tillbaka för att låta andra få pröva på detta. Han var också mycket engagerad i olika föreningar, Trygghetsringningen och för att inte tala om hans arbete inom Grannsamverkan där han ofta körde bilen och jobbade med Polisen för att göra vad han kunde för att hålla inbrott och andra former av kriminalitet borta från vårt område. Han var också alltid politiskt intresserad och jobbade för ett långsiktigt och rättvist samhälle.

För några år sedan förlorade han sin älskade Eva. Han sa ofta att deras år tillsammans var de bästa man kunde ha tänkt sig. Det engagemang, omtanke och värme de båda gav oss, och som han själv fortsatte efter att Eva hade fått gå hem, är något vi alla kommer att sakna.

Stig, vi tackar dig för allt du gjort för oss i nomineringsgruppen, för Spånga-Kista församling och för Spånga som vår hembygd. Du kommer att vara mycket saknad och vår grupp kommer aldrig mer att kunna bli riktigt den samma igen! Tack kära du.

Vi lyser frid över ditt minne.